Isoleren van muren

Wat is onze inblaaswol?

Onze inblaaswol van Rockwool wordt specifiek geproduceerd voor het na-isoleren van spouwmuren. Het is snel en makkelijk te verwerken. De steenwol zorgt voor een optimale vulling en verdeling in de spouw. Dit draagt bij tot een gezond en comfortabel binnenklimaat en eveneens een verlaagde energiefactuur.               

Verwerking

Eerst wordt onderzocht of de spouw geschikt is voor het inblazen van de spouwmuurisolatie. Bij uitvoering worden er gaten geboord volgens een boorpatroon en de spouw wordt geïsoleerd met rotswol van Rockwool. De spouwmuurisolatie wordt ingeblazen met een minimum densiteit van 70 kg/m³. Dit is tot 125% meer materiaal dan met vergelijkbare systemen. Dit om verzakking te voorkomen. Als laatste worden de geboorde gaten gedicht zodat het aanzicht van de gevel gelijk blijft. Binnen één dag is de spouwmuur geïsoleerd!

Materiaaleigenschappen

De steenwol is samengesteld uit vulkanisch gesteente. Dit is een grondstof die onuitputtelijk in de natuur aanwezig is.
Er is een gegarandeerde constante isolatiewaarde voor de gehele levensduur van de woning.

Rockwool spouwmuurisolatie heeft uitstekende thermische prestaties, is dampopen en waterafstotend, duurzaam, is buitengewoon brandveilig en heeft uitstekende akoestische prestaties.