Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
d-isolatie.be Online info & advies over isolatiewerken.
d-isolatie.be

Spouwisolatie

Heb je spouwmuren en wil je die isoleren? Goed idee, want je spaart daarmee energiekosten en het klimaat. Spouwisolatie is relatief goedkoop e, een investering die je snel terugverdient. Ontdek hier de voordelen, soorten en prijs van spouwmuurisolatie.

Ga snel naar: Materialen & PrijsVoorwaardenOffertes ontvangen

 

Waarom de spouw isoleren?

+ Meer warmtecomfort: door de isolatie blijft jouw woning warmer in de winter en koeler in de zomer.
+ Energiebesparing: met isolatie verwarm je efficiënter en verbruik je minder energie. Dat is goed voor het milieu en jouw energiefactuur.
+ Korte terugverdientijd: dankzij de uitgespaarde energiekosten en isolatiepremies heb je de investering al na enkele jaren terugverdiend.
+ Snelle plaatsing: er zijn geen breekwerken nodig, omdat het isolatiemateriaal via kleine gaten in de gevel wordt gespoten. Dit spaart tijd uit voor de plaatsing. De na-isolatie van de spouwmuur kan zelfs op 1 dag gebeuren.
+ Geen ruimteverlies: dankzij spouwmuurisolatie verlies je geen ruimte aan de binnen- of buitenkant.
+ Stijging van je huiswaarde: wanneer je woning goed geïsoleerd is, kun je een betere energielabel krijgen voor je woning. Hoe hoger jouw energielabel, hoe meer je woning waard is.

 

spouwisolatie

 

Materialen en kostprijs spouwmuurisolatie

Je spouwmuur isoleren kan met verschillende isolatiematerialen, elk met hun eigen voordelen en prijzen:

 

1. Minerale wol

Minerale wol bestaat in 2 soorten: glaswol en steenwol. Dit isolatiemateriaal wordt aangebracht in de vorm van vlokken. Voor een bestaande spouwmuur is glaswol een aanrader: deze spouwisolatie is duurzaam en vochtwerend. Ook op vlak van brandveiligheid is dit soort spouwisolatie een aanrader. Bovendien biedt het niet alleen thermische isolatie, maar werkt het ook geluidwerend.

» Prijs: ± €15 – 20 per (incl. btw, excl. plaatsing). Ontvang vrijblijvend offertes via de offertedienst.

 

2. EPS-parels

EPS-parels zijn bolletjes isomo gevormd door waterstof en koolstof. De plaatsing hangt af van de ouderdom van je spouwmuur. Bij na-isolatie worden de parels via gaten in de voegen van de bestaande spouwmuur tot in de spouw geblazen. Bij nieuwbouw bestaat deze spouwisolatie uit isolatieplaten die tegen de muur worden aangebracht. EPS-parels vullen de spouwen goed op en hebben een hoge isolatiewaarde. Ze zijn beter bestand tegen vocht en ecologisch verantwoord, want ze zijn 100% recycleerbaar. Daarom worden ze steeds vaker gebruikt als spouwisolatie.

» Prijs: ± € 20 – 25 per (incl. btw, excl. plaatsing). Ontvang vrijblijvend offertes via de offertedienst.

 

3. PUR spuitisolatie

PUR is een kunststof die bij de na-isolatie van bestaande spouwmuren als schuim in de spouw gespoten wordt. Bij nieuwbouw daarentegen wordt PUR meestal in de vorm van harde isolatieplaten in de spouw geplaatst. Van alle spouwmuurisolatie soorten heeft PUR de hoogste isolatiewaarde. Het is het ideale isolatiemateriaal om smalle of verontreinigde spouwmuren mee te isoleren, maar ook kleine kiertjes en gaten kan je ermee opvullen. Hieraan hangt ook een hoger prijskaartje vast.

» Prijs: ± € 25 – 30 per (incl. btw, excl. plaatsing). Ontvang vrijblijvend offertes via de offertedienst.

 

4. Andere materialen

Het na-isoleren van spouwmuren is de laatste jaren aan een echte opmars bezig. Isolatiematerialen worden dan ook steeds beter en milieuvriendelijker. De nieuwste generatie isolatie kan ook niet meer rotten, inzakken of vochtproblemen veroorzaken. Een uitgebreid overzicht van nieuwe isolatiematerialen vind je op de website spouwmuur-isolatie.be.

 

spouwmuur isolatie

 

Voorwaarden spouwisolatie

Wil je je spouwmuur isoleren, dan moet deze aan een aantal voorwaarden voldoen:

  • Staat van de gevel: in de gevel mogen geen barsten en scheuren zitten. Anders kunnen water en wind naar de spouw trekken en zo het isolatiemateriaal beschadigen. Je riskeert bij een beschadigde muur ook dat het isolatiemateriaal uit de spouw komt. Herstel daarom eerst de spouwmuur voor je isoleert.
  • Type gevelbekleding: om schade door vorst en vocht te voorkomen, combineer je spouwmuurisolatie best niet met vorstgevoelige en/of dampdichte gevelbekleding (bv. dampdichte verf, verblendstenen …).
  • Breedte van de spouw: de spouw moet een minimale breedte hebben om isolatie te kunnen inbrengen. De nodige breedte hangt af van het soort isolatiemateriaal.
  • Properheid van de spouw: wanneer cementresten of oude bouwmaterialen de spouw vervuilen, kan je het isolatiemateriaal niet even verdelen. Hierdoor kunnen er koudebruggen ontstaan. Dit vermindert de isolatiewaarde en verhoogt de kans op vochtproblemen.

 

Ben je niet zeker of spouwisolatie mogelijk is bij jouw gevel? Een isolatie specialist geeft je hierin advies en verzekert je daarbij van een correcte plaatsing van de isolatie. Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden van spouwmuur in uw woning, bedrijf of ander pand? Maak dan gebruik van onze gratis en vrijblijvende online offerteservice.

 

Offertes voor isolatiewerken ontvangen?

Kies voor een erkend isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de isolatiewerken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.